Δημοτικά Μαθητικά Συμβούλια Λυκείων Δήμου Λεμεσού

2014-06-06 08:56

Στις 4 Απριλίου ημέρα Παρασκευή μας δόθηκε η ευκαιρία να βάλουμε τον εαυτό μας στη θέση ενός μικρού Δημάρχου που προσπαθούσε να πείσει το ακροατήριο του για την εκλογή του. Στόχος των Δημοτικών Συμβουλίων ήταν να ακουστούν διάφορες εισηγήσεις από τα σχολεία που παρουσίασαν τις εργασίες τους σχετικά με την ανάπτυξη της πόλης μας.

 Εκπροσωπήσαμε το σχολείο μας με την εργασία μας με θέμα: Αντιλήψεις των μαθητών της Α’ Λυκείου των Δημοσίων σχολείων της επαρχίας Λεμεσού σχετικά με την υγεία του στόματος. 


Παρουσίασαν την εργασία οι μαθήτριες Χαραλάμπους Νικολέτα και Γεωργίου Μαρίνα ενώ για την υλοποίηση της εργάστηκε και η μαθήτρια Γαβριηλίδου Μελανή.

Η εργασία έγινε με καθοδήγηση του καθηγητή Νικόλα Νικολάου. Επίσης η μαθήτρια Μαρίνα Γεωργίου η οποία έβαλε υποψηφιότητα για δήμαρχος των μαθητικών συμβουλίων  και εκλέχτηκε τελικά στο αξίωμα του αντιδημάρχου.

Η έρευνα μας είχε να κάνει με τις αντιλήψεις των εφήβων για την υγεία του στόματος τους. Επειδή ήμασταν και περιορισμένοι στο θέμα του χρόνου αποφασίσαμε να επικεντρώσουμε το θέμα μας μόνο στους μαθητές της Α’ Λυκείου. Έτσι ψάξαμε και βρήκαμε μια έρευνα που έγινε στην Ιαπωνία και μας φάνηκε κατάλληλη. Ετοιμάσαμε το ερωτηματολόγιο μας και το μοιράσαμε προσωπικά σε όλα τα δημόσια λύκεια και τις τεχνικές σχολές της Λεμεσού. Με την ανάλυση των ερωτηματολογίων βγάλαμε τα δικά μας συμπεράσματα και είδαμε πως υπάρχει άγνοια σχετικά με το θέμα μας αλλά οι έφηβοι νοιάζονται για την υγεία του στόματος τους. Έτσι λοιπόν για να αντιμετωπίσουμε την άγνοια που υπάρχει προτείναμε στον Δήμο Λεμεσού να κάνει ένα οδοντιατρικό κέντρο με εθελοντές οδοντιάτρους για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν σε άτομα οικονομικά ανήμπορα, σε ηλικιωμένους ή ακόμα και σε έκτακτα περιστατικά.