Τηγανοκίνηση

2014-06-06 09:04

Η Τηγανοκίνηση είναι ένα εκπαιδευτικό, περιβαλλοντικό πρόγραμμα συλλογής χρησιμοποιημένων μαγειρικών λαδιών. Το μαγειρικό λάδι μετατρέπεται σε βιοντίζελ μέσω ειδικών μηχανημάτων που είναι ειδικά για την επεξεργασία λαδιού. Το σχολείο μας φέτος έλαβε μέρος για πρώτη χρονιά σε αυτό το περιβαλλοντικό πρόγραμμα προωθώντας έτσι την περιβαλλοντική συνείδηση στο σχολείο μας. 

Με αφορμή την συμμετοχή μας στο εν λόγω πρόγραμμα διοργανώθηκε ένας ενδοσχολικός διαγωνισμός με την χορηγία του Συνδέσμου Γονέων και οι συντονιστές καθηγητές αποφάσισαν να διοργανώσουν ένα διαγωνισμό στον οποίο τα τμήματα του σχολείου μας κλήθηκαν να συμμετάσχουν.

Συγκεκριμένα καθορίστηκε σαν βραβείο μια τελική σχολική εκδρομή για το τμήμα που θα μάζευε το περισσότερο χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι για ανακύκλωση.  Η όλη διαδικασία είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα είδος συναγωνισμού μεταξύ των τμημάτων Α1 και Α5, και έτσι στο τέλος αποφασίστηκε από τους συντονιστές καθηγητές να επιβραβευθούν και τα δύο τμήματα με τη συμμετοχή τους και τον υγιή ανταγωνισμό που επέδειξαν σε αυτήν την προσπάθεια του σχολείου.

Η εκδρομή έγινε στις 12 Μαίου. Ο προορισμός ήταν η Αγία Παρασκευή όπου οι μαθητές μαζί με τον καθηγητή  Νικόλα Νικολάου και τον βοηθό διευθυντή Ιωάννη Φωτίου ετοίμασαν μόνοι το φαγητό, έφαγαν και στη συνέχεια πέρασαν ευχάριστα τον υπόλοιπο χρόνο τους με διάφορες δραστηριότητες.